Onderhoudsproducten

Is je koffiemachine toe aan een onderhoudsbeurt? Je vindt hier de producten die je nodig hebt om jouw apparaat te reinigen.

Hoe onderhoud je je koffiezetapparaat?

Je onderhoud je koffiemachine door deze geregeld schoon te maken en meerdere keren per jaar een onderhoudsbeurt te geven. Ieder apparaat kun je onderhouden met een passende ontkalker en reiniger. Daarnaast kun je ook kiezen voor een waterfilter; deze voeg je toe aan je apparaat en filtert het kalk uit het water. Hiermee voorkom je de ophoping van kalk in je koffiemachine en heb je minder vaak onderhoud nodig.

Welke onderhoudsproducten heb je nodig?

Er zijn drie artikelen die ervoor zorgen dat je koffiemachine langer mee gaat:

  • Ontkalker: door één keer in de maand je koffiezetapparaat te ontkalker, voorkom je kalkaanslag, verbeter je de watertoevoer en zorg je ervoor dat je altijd lekkere koffie hebt. Ontkalker is te koop in tabletten of vloeibare variant.
  • Reiniger: met een reiniger verwijder je alle koffieresten uit je apparaat. Hiermee voorkom je eventuele storingen, behoud je de beste koffiesmaak en verleng je de levensduur.
  • Waterfilter: door een waterfilter toe te voegen aan je waterreservoir zorg je ervoor dat je koffie altijd de lekkerste smaak heeft. Het waterfilter filtert namelijk een deel van de kalk uit je water voordat het in je koffie komt. Een apparaat met waterfilter hoef je daarom minder vaak te ontkalken dan een machine zonder.

Hoe kies je het juiste onderhoudsartikel?

In het instructieboek van je koffiemachine staat vaak aangegeven welk type ontkalker, reiniger of waterfilter je nodig hebt. Je zit meestal goed als je het onderhoudsmiddel koopt dat van dezelfde maker is als je koffiemachine. En bij de specificaties van het product staat aangegeven bij welke koffiezetapparaten het middel werkt.