Koffiepadmachines

Een compact koffiezetapparaat dat je een heerlijke koffie geeft. Maak het kopje koffie dat altijd in de smaak valt.

Wat is een koffiepadmachine?

Met een koffiepadmachine zet je ‘een typisch kopje koffie’. Het heeft namelijk alle voordelen bij elkaar: padmachines zijn snel, er is een ruime keuze aan koffiepads en geeft je het kenmerkende schuimlaagje. Het is dan ook niet gek dat koffiepadmachines razendpopulair zijn in Nederland. En bij sommige apparaten kun je zelf de instellingen bepalen: sterkte van de koffie, hoeveelheid en de temperatuur. Het is een compacte koffiemachine die makkelijk is in onderhoud.

Hoe werken ze?

De koffiemachines met pads zijn makkelijk in gebruik: je vult het waterreservoir aan, kiest je favoriete koffiepad en stopt deze in het bakje. Sluit het apparaat en klik op de Start-knop. De machine warmt zichzelf vervolgens op en na een korte tijd kun je kiezen voor één of twee kopjes koffie. Ga je voor twee kopjes? Vergeet dan niet twee pads in het apparaat te stoppen.

De voor- en nadelen van koffiepadmachines

Voordelen

 • 1

  Makkelijk te gebruiken

 • 2

  Weinig onderhoud nodig

 • 3

  Veel verschillende koffiesmaken

Nadelen

 • 1

  Max 2 kopjes tegelijkertijd

 • 2

  Pads zijn relatief duur

 • 3

  Geen koffiespecialiteiten mogelijk, zoals bij een cupmachine

Het onderhoud

Machines met pads zijn gelukkig erg gebruiksvriendelijk en makkelijk in onderhoud. Af en toe spoelt het apparaat zich automatisch, en is het aan te raden om geregeld het opvakbakje te legen en schoon te spoelen. Om ervoor te zorgen dat je apparaat zo lang mogelijk meegaat, is het belangrijk om om de aantal maanden je koffiemachine te ontkalken. Vooral als je in een plek woont met hard water.

Je kunt ook horen aan je koffiepadmachine of deze een ontkalking nodig heeft. Maakt hij meer geluid tijdens het zetten van je koffie? Dan is het tijd voor een onderhoudsbeurt. Door te ontkalken zorg je voor de juiste temperatuur, betere waterstroom en voorkom je storingen.